Inspiratie

Waarom kunst op kantoor essentieel is voor een productieve werkomgeving

Jonie Oostveen - June 2024

Kunst op kantoor wordt vaak gezien als een decoratief element, maar het biedt veel meer dan alleen esthetiek op de werkvloer. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen en het implementeren van kunst op de werkvloer voor een productieve werkomgeving. Lees dus snel verder en laat je inspireren. 

Waarom kunst op kantoor?

Voordat je als verantwoordelijke voor de werkomgeving investeerd in kunst, is het belangrijk om te weten wat nu echt de voordelen zijn van een kunstaankoop. We hebben daarom een aantal voordelen op een rij gezet:

  1. Verhoogde productiviteit van medewerkers: Diverse studies hebben aangetoond dat kunst op kantoor kan leiden tot hogere productiviteitsniveaus. Werknemers die zich omringd voelen door kunst, geven aan dat ze vaak een verbetering in hun concentratie ervaten en efficiënter te werk gaan. Het visuele aspect van kunst kan een kalmerend effect hebben, waardoor stressniveaus dalen en focus toeneemt.
     
  2. Creatief denken: Kunst stimuleert de geest en kan dienen als inspiratie. In een omgeving waar buiten de kaders denken wordt aangemoedigd, kan kunst dienen als een bron voor nieuwe ideeën en innovatief denken. Dit is vooral belangrijk in creatieve sectoren waar out-of-the-box denken cruciaal is.
     
  3. Positieve werkcultuur: Kunst draagt bij aan een positieve en gastvrije werkomgeving. Het kan gesprekken op gang brengen en een gevoel van gemeenschap en gedeelde interesses onder medewerkers bevorderen. Dit leidt tot een verbeterde teamdynamiek en samenwerking.

De beste plekken om kunst op te hangen in een kantoor

Mocht je er voor kiezen om kunst te kopen voor op kantoor, is het natuurlijk ook van belang om het kunstwerk goed te positioneren. De entree en lobby van een kantoor zijn veel voorkomende plekken voor kunst aangezien alle bezoekers en werknemers dit zien bij binnenkomst. Kunstwerken in deze ruimtes maken direct een positieve indruk en zetten de toon voor de rest van het kantoor. In vergaderruimtes kan kunst de sfeer verbeteren en productieve discussies stimuleren. Kunstwerken die inspireren en motiveren zijn hier bijzonder effectief.

In open werkruimtes kunnen kunstwerken de creativiteit en productiviteit bevorderen. Het is belangrijk dat de kunst niet te afleidend is, maar juist bijdraagt aan een rustige en gefocuste omgeving. Ook in pauzeruimtes speelt kunst een belangrijke rol. Hier helpt kunst medewerkers om te ontspannen en op te laden, wat bijdraagt aan een algemeen gevoel van welzijn. Rustgevende en ontspannende kunstwerken zijn hier het meest geschikt. Heb je wat moeite om keuzes te maken voor kunst op kantoor? Laat je dan eens adviseren door de specialisten van AbrahamArt

Contact opnemen

Soorten kunst voor op kantoor

Ieder kantoor of werkruimte heeft zijn eigen stijl, niet ieder kunstwerk is daardoor altijd passend binnen de ruimte of werksfeer. Binnen de zakelijke wereld zie je vooral de volgende soorten kunst veelal terug:

Abstracte Schilderijen: Abstracte kunstwerken zijn populair in kantooromgevingen vanwege hun vermogen om creativiteit en interpretatie te stimuleren. Ze voegen kleur en dynamiek toe zonder te afleidend te zijn.

Digitale Kunst: Moderne digitale kunst en installaties bieden veranderende visuals die het kantoor een futuristische en innovatieve uitstraling geven. Deze kunstvormen kunnen worden aangepast aan verschillende thema's en stijlen.

Fotokunst: Hoge kwaliteit fotokunst, vooral met natuur- of stadslandschappen, kan een rustgevend effect hebben en biedt een professioneel uiterlijk.

Standbeeld: Een standbeeld op kantoor kan een krachtige visuele impact hebben en een unieke sfeer creëren. Het fungeert als een opvallend kunstwerk dat een gevoel van prestige en professionaliteit uitstraalt.  

Bij AbrahamArt hebben we verschillende soorten kunst van grote namen binnen de kunstwereld zoals KAWS, Damien Hirst en Bram Reijnders die uitermate goed geschikt zijn voor op kantoor. Bekijk daarom zeker eens onze collectie en laat je inspireren door de mogelijkheden die kunst kan bieden voor jouw werkomgeving. Heb je vragen of behoefte aan persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op via welkom@abrahamart.com en onze experts helpen je graag verder.

Bekijk alle kunst op onze website en ontdek hoe kunst jouw kantoor kan transformeren tot een inspirerende en productieve werkplek.

Bekijk alle kunst  

Vergelijkbare inhoud

Hoe sociale media de perceptie van naaktkunst veranderen

Jonie Oostveen - August 2024

Haal de kunsttrends van 2024 in huis

Jonie Oostveen - July 2024

Breng je interieur tot leven met fotokunst

Jonie Oostveen - April 2024