Inspiration

Haal de kunsttrends van 2024 in huis

Jonie Oostveen - July 2024

Kunst is een weerspiegeling van onze tijd en cultuur. Elk jaar zien we nieuwe trends opkomen die onze interieurs verfraaien en ons inspireren. In 2024 zijn er ook weer diverse spannende kunsttrends die je niet wilt missen. Van populaire kunstcollecties tot betaalbare investeringen en opkomende kunstenaars. Ontdek hoe je jouw huis kunt transformeren met de nieuwste kleuren en stijlen van dit jaar. 

Welke kunstcollecties zijn populair in 2024?

In 2024 zijn er verschillende kunstcollecties die de aandacht trekken van kunstliefhebbers en verzamelaars. Abstracte kunst blijft populair, maar we zien ook een heropleving van figuratieve werken. Collecties die de natuur en duurzaamheid centraal stellen, winnen aan populariteit. Denk aan kunstwerken met gerecyclede materialen en thema's zoals klimaatverandering. Ook minimalistische kunst, met eenvoudige lijnen en een serene uitstraling, blijft in trek.

Hoe kan ik investeren in kunsttrends zonder mijn budget te overschrijden?

Het investeren in kunst hoeft geen fortuin te kosten. Je hebt kunst in allerlei soorten en maten en daarmee ook variërend van enkele honderden euro’s tot duizenden. Uiteraard zijn kunstwerken van grote namen vaak wat duurder. Echter hoeft dat niet te betekenen dat het onhaalbaar is om in huis te halen. Zo kun je bijvoorbeeld bij AbrahamArt kunst lenen waarbij je maandelijks een bedrag betaalt om een kunstwerk in huis te hebben. Tijdens de leenperiode spaar je automatisch een budget waarmee je eventueel in de toekomst het kunstwerk alsnog kunt kopen. Je bepaalt altijd zelf hoe lang je een kunstwerk wilt lenen.

Mocht je toch direct een kunstaankoop willen doen, is het goed om te kijken naar welk budget je hebt en wat daarbij het passende aanbod is. Geef nooit meer geld uit dan je er voor over hebt. 

Benieuwd naar de mogelijkheden bij AbrahamArt?

Kunst aanbod bekijken

Wat zijn de kunstenaars om in de gaten te houden in 2024?

Het jaar 2024 brengt een golf van talentvolle kunstenaars die de kunstwereld veroveren. Hier zijn vijf namen om in de gaten te houden, allen te vinden bij AbrahamArt:

  • Joseph Klibansky: Bekend om zijn moderne, kleurrijke kunstwerken die vaak elementen van popcultuur en surrealisme bevatten.
  • KAWS: Zijn opvallende sculpturen en schilderijen combineren cartoonachtige vormen met een diepe emotionele resonantie.
  • Damien Hirst: Een kunstenaar die bekend staat om zijn innovatieve en vaak controversiële werken, variërend van schilderijen tot installaties.
  • Takashi Murakami: Zijn werk, dat vaak traditionele Japanse schildertechnieken combineert met hedendaagse popcultuur, is wereldwijd geliefd.
  • Jeff Koons: Bekend om zijn grootschalige sculpturen die alledaagse voorwerpen en popcultuuriconen transformeren in kunst.

Welke kleuren en stijlen domineren de kunstwereld in 2024?

In 2024 zien we een verschuiving naar meer gedurfde en expressieve kleuren. Warme tinten zoals terracotta, diep oranje en verschillende tinten groen domineren de kunstwerken. Deze kleuren brengen een gevoel van warmte en verbondenheid met de natuur in je interieur.


Qua stijl zien we een mix van abstractie en figuratie. Kunstenaars experimenteren met texturen en gemengde media om diepte en dynamiek toe te voegen aan hun werken. Er is ook een duidelijke trend naar meer persoonlijke en betekenisvolle kunst, waarbij kunstenaars hun eigen verhalen en ervaringen delen.
Het integreren van deze kleuren en stijlen in je interieur kan een verfrissende en moderne uitstraling geven. Of je nu kiest voor een groot, statement stuk of een verzameling kleinere werken, kunst kan je huis transformeren en een persoonlijke touch geven.


Kunsttrends in 2024 bieden een breed scala aan mogelijkheden voor elke kunstliefhebber. Door te investeren in opkomende kunstenaars en gebruik te maken van betaalbare opties, kun je jouw huis verrijken met de nieuwste kunstwerken. Laat je inspireren door de populaire collecties, gedurfde kleuren en unieke stijlen van dit jaar. Begin vandaag nog met het verkennen van de kunstwereld en haal de nieuwste trends in huis.

Similar Content

Hoe sociale media de perceptie van naaktkunst veranderen

Jonie Oostveen - August 2024

Waarom kunst op kantoor essentieel is voor een productieve werkomgeving

Jonie Oostveen - June 2024

Breng je interieur tot leven met fotokunst

Jonie Oostveen - April 2024